Veilig rijden wordt beloond

 

Welkom bij OBDhulp

1
1

Hoe werkt het systeem?

Voor een uitgebreide uitleg van hoe het systeem werkt verwijzen wij u graag naar de uitleg pagina van uw leverancier.

Waar kan ik de OBD poort in mijn auto vinden

Je klikt de  OBD2 device meestal in een paar seconden makkelijk onder het dashboard van je auto, maar mocht u deze niet kunnen vinden klik dan hier om naar onze installatie pagina te gaan.

Mijn auto is ouder dan 10 jaar en heeft geen OBD2 poort, wat nu ?

Als uw auto geen OBD2 stekker heeft:

Met een aparte voedingskabel (Rood/Zwart) kunnen deze voertuigen alsnog worden voorzien van een OBD  2 device.  Wij raden u sterk af om deze zelf te installeren en adviseren u dit door uw eigen garage, technische dienst of bij een gecertificeerd inbouwstations te laten uitvoeren. (Arbeid tussen de 20- en een klein uurtje).

Mocht u een voedingskabel nodig hebben en deze is niet meegestuurd dan kunt u deze altijd via de (website van uw) aanbieder van uw verzekering aanvragen en dan wordt deze kosteloos naar u toe gestuurd.

Ik heb een storing, wat nu?

Ik krijg een signaal terug via mijn auto:

Zoals aangegeven leest de Chipin slechts info en geeft geen info aan de auto. Een zeer beperkt aantal auto’s (<1 %) geeft via het motormanagement systeem aan dat een apparaat in de OBD-poort zit die als de auto rijdt stroom verbruikt. Dat kan geen kwaad, meldt het  via dit contact formulier, dan overleggen wij met de fabrikant en u hoe dit op te lossen, hetgeen voor u dan uiteraard geen extra kosten heeft.

Hoe bevestig ik de extender?

Als de OBD2 device in de contactdoos te zichtbaar is, of achter een klepje zit wat niet dicht kan of anderszins op een niet  handige plek zit, kan je hem met de extender (verlengkabel) op een betere plek plaatsen. Wij adviseren dit door de garage of gecertificeerd inbouwstation (zie  http://obdhulp.nl/hulp-in-uw-omgeving) te laten doen (gem 5-15 minuten werk) tegen de daarbij behorende kostprijs.

Als je dit toch zelf wilt doen dat kan je het op de volgende wijze doen :
Stop de extender in de obd-stekkerdoos. Met de bijgeleverde klittenband  kan je vervolgens de OBD2 device op een goede plek bevestigen. Je plakt het klittenbandrondje met de harde bovenkant (de zogenaamde haak) op de zijkant van de OBD2 device op de grote witte stikker (die je gewoon laat zitten) in het vierkant.  Je plakt het andere rondje met de zachte bovenkant (het zogenaamde oog) op een gunstige locatie in de auto. Bij een zachte bekleding is dit vaak al niet nodig.  Je werkt het snoer veilig en goed weg en klikt de OBD2device met klittenband met harde bovenkant op het bevestigde klittenband in de auto met zachte bovenkant of direct op de autobekleding als dat kan.

Je bent klaar en kan meetbaar gaan bijdragen aan een veiliger Nederland !

Bij vragen of problemen, ga naar je dealer of gecertificeerd inbouwstation (zie ook http://obdhulp.nl/hulp-in-uw-omgeving)