Veilig rijden wordt beloond

 

Welkom bij OBDhulp

1
1
Makkelijk zelf te installeren..

U klikt de OBD2 device meestal in een paar seconden makkelijk onder het dashboard van je auto.  Als u de locatie heeft gevonden en het eventueel nog aanwezige beschermkapje hebt verwijderd hoeft u meestal simpelweg de OBD2 device in de OBD2 poort te steken en u bent klaar. Vanaf dat moment is de stekker actief.

Waar kunt u de OBD2 poort vinden in uw auto?

Is uw auto jonger dan 10 jaar dan is uw auto altijd uitgerust met een universele diagnose poort type OBD2.  De locatie van deze diagnose poort staat meestal vermeld in uw auto instructie boekje bij OBD2, On-Board Diagnostics, diagnose stekker of service stekker. De OBD2 poort is meestal onder of in de buurt van het dashboard aan bestuurders zijde opgenomen of in uw midden console in de omgeving of achter/onder  uw asbak console. Overige meest bekende locatie’s zijn aangegeven in de rechter afbeelding.

OBD2-Connector-2-300-200OBD-locatie-300x168.

Mocht u uw locatie niet hebben gevonden dan hebben wij hierbij nog extra zoek hulpmiddelen.

Locatie zoeker 1
Hierin kunt u veel informatie vinden over   Volvo,  Jeep Chrysler, Volkswagen, en vele andere merken.

Locatie zoeker 2
Hierin kunt u veel informatie vinden over Renault, Peugeot, Citroen, Fiat, Opel en vele andere merken.

Locatie zoeker 3
Hierin vindt u diverse filmpjes over verschillende merken.

Locatiezoeker 4
Hierin kunt u veel informatie vinden over Audi, Bentley, KTM, Multicar, Seat, Skoda en Volkswagen vanaf 1990

Opmerking: Aan de locatie zoekers kunnen geen rechten worden ontleend, er staan zowel voertuigen met het stuur aan de rechter zijde en aan de linkerzijde.

Als er bij of na installatie van de OBD2 device een belemmering is :

Bij een beperkt aantal auto’s (circa 20 %) kan er na installatie bijvoorbeeld een klepje niet dicht of zit de stekker module hinderlijk in de weg. Bij de voertuigen die bij ons bekend zijn hebben we een extender (verlengkabel) met bevestigingsmateriaal bijgevoegd en kunt u de stekker daarmee op een andere plek bevestigen. Dit moet uiteraard veilig en goed gebeuren. Wij adviseren u dit door uw eigen garage, technische dienst of een gecertificeerd inbouwstation te laten uitvoeren. (Arbeid 5-15 minuten). Bekijk ook onze vragen pagina voor informatie over het bevestigen van de extender.

Mocht u een extender nodig hebben en deze is niet meegestuurd dan kunt u deze altijd via de (website van uw) aanbieder van uw verzekering aanvragen en dan wordt deze naar u toe gestuurd.

Als uw auto geen OBD2 poort heeft:
Met een aparte voedingskabel (Rood/Zwart) kunnen deze voertuigen alsnog worden voorzien van een OBD2 device. Bij de voertuigen die bij ons bekend zijn hebben we deze voedingskabel bijgevoegd. Wij raden u sterk af om deze zelf te installeren en adviseren u dit door uw eigen garage, technische dienst of bij een gecertificeerd inbouwstations te laten uitvoeren. (Arbeid 20 minuten tot een klein uurtje). Mocht u een voedingskabel nodig hebben en deze is niet meegestuurd dan kunt u deze altijd via de (website van uw) aanbieder van uw verzekering aanvragen en dan wordt deze naar u toe gestuurd.

Storingsmeldingen:
Ik krijg een signaal terug via mijn auto: Zoals aangegeven leest de Chipin slechts info en geeft geen info aan de auto. Een zeer beperkt aantal auto’s (<1 %) geeft via het motormanagement systeem aan dat een apparaat in de OBD-poort zit die als de auto rijdt stroom verbruikt. Dat kan geen kwaad, meldt het via dit contact formulier dan overleggen wij met de fabrikant en u hoe dit op te lossen, hetgeen voor u dan uiteraard geen extra kosten heeft.